Esküvő az erdő mélyén

Májusban a Tihanyi-félsziget egyik eldugott szegletében jártunk, hogy elkészítsük egy esküvő – igazán természet közeli – dekorációját. A helyszín a sajkodi Teázó az erdő mélyén volt, kirándulók, pihenni vágyók és horgászok „rejtekhelye”, madárdalos erdő és napsütéses vízpart találkozásánál. A hely varázsa minket is igen hamar rabul ejtett. Az esküvő dekorációjához használt alapanyagok tárházát egyszerű hétköznapi tárgyak és a természet kincsei alkották.

Az ifjú pár és szüleik ünnepi asztala a teázó teraszán volt elhelyezve, háttérben a Balatonnal és annak morajló hullámaival. A vízparti hangulatba remekül beleillik az uszadék fa, így szinte adott volt, hogy a főasztal mögé egy, a környéken talált hatalmas uszadék fát függesszük. Ugyanakkor mégiscsak az erdő mélyén vagyunk, ezért a karakteres farönköt borostyánindákkal futtattuk be, majd az esküvő dekorációjának meghatározó elemeit, úgy, mint papírból készült fehér pomponokat és dunsztosüveg-mécseseket aggattunk rá.

feher_lampion_mecses_eskuvoi_dekoracio

A teázó épületétől néhány méterre, a fák tövében egy szaletlire, azaz egy kerti – nem is olyan kicsi – kuckóra bukkanunk, amely az este folyamán a szórakozás helyszínéül szolgált. Mivel ez a színtér az éjszakai órákban kapott főszerepet, ezért a dekorálásában elsősorban a fényekre helyeztük a hangsúlyt. Már a szaletlihez vezető utat is mécsesekkel jelöltük ki, a bejáratát pedig fényfüzérekkel és lámpásokkal díszítettük. A távolból is jól látható fehér leplek és fények csak úgy hívogatták a táncolni vágyó vendégeket.

erdei_hangulatu_eskuvoi_dekoracio_

A sokszög alakú szaletli közepén kapott helyett a „fröccsöntő”, melynek oszlopait szintén fényfüzérekkel fontuk körbe, pultjait mécsesekkel világítottuk meg. A fröccsöntő környékéről természetesen nem hiányozhattak az italok sem, ezeket jéggel megtöltött régi bográcsokban és dézsákban hűtöttük.

A fröccsöntő körül félkörívben felsorakozó faasztalokra terítőként jutazsákot tettünk, amelyre faládikákba és kőkaspókba tűzött, többek között bodzából, akácból és vadrózsából álló erdei virágkompozíciók, valamint mécsesek kerültek. Az asztalok fölé dunsztosüveg-mécseseket lógattunk, hogy azok még meghittebbé tegyék a beszélgetések helyszínét.

erdei_eskuvo_eskuvo_asztaldekoracio

Az esküvő zöld és fehér szín köré szerveződő dekorációjának fontos jegyei a már-már mesebeli erdei kuckóban is visszaköszöntek: fagerendáira „felfutott” borostyánok, fehér pomponok, üde zöld buxus bokrok, továbbá szalmabálák és szalmával teli kávés jutazsákok. A teázó udvara és szálláshelyei horgásztanyaként is funkcionálnak, így nem véletlen, hogy jó néhány evezőlapátba „botlottunk”. Ezek is gyorsan a dekoráció részei lettek, sőt még gyakorlati hasznukat is vettük, ugyanis egy több lábon álló fogast készítettünk belőlük.

Ennek az esküvői dekorációnak a megálmodása és megvalósítása kiválóan bizonyítja, hogy nemcsak elegáns éttermekben, régi kastélyokban, ódon kúriákban, hanem akár az erdő mélyén is lehet színvonalas esküvői dekorációt készíteni…

Az erdei hangulatú esküvői dekorációról készült további fotók itt találhatók meg.